Cerem bani saracilor pentru saraci

Posted: June 17, 2010 in Uncategorized

Luam saracilor pentru a da saracilor

Dupa cum vuieste toata presa, Ministerul de Finante a deschis un cont la Trezorie in care orice binevoitor poate dona o suma de bani in asa-numitul cont al solidaritati. De aici incepe dezbaterile.

Primul lucru de care ma leg eu seamana mai mult cu o teorie a conspiratiei, si anume: ce ar fi daca in acest cont vor aparea peste cateva zeci de milioane de euro donate anonim, bani care ar putea sa apartina oricarui dintre actuali si fosti politicieni, politicieni care in mare parte nu isi pot justifica averile sau au conturile plin cu bani obtinuti din afaceri desfasurate cu statul, adica afaceri desfasurate pe banii nostri.

Al doilea aspect care ma enerveaza la culmea: mi se pare ipocrit un asemenea cont. Sa ceri bani saracilor pentru saraci. Eu as fi propus altceva: statul sa isi informatizeze absolut toate agentiile iar in momentul in care cineva dorea sa doneze o anumita suma, mai mica sau mai mare, puteai sa te duci si sa te donezi direct unei/unor anumite persoane in functie de venitul sau pensia de care benificiaza acesta. Trecand peste ipocrizia si nesimtirea acestei decizii, banii care sunt varsati in acel cont nu au nici o destinatie anume, prin urmare nu pot fi folosti intr-un mod transparent si oricine poate fi benificiarul lor

Mergand mai departe eu sunt de parare ca multi doneaza de-a lungul vietii suficient prin taxele si impozitele platite lunar si anual de fiecare in parte. Banii de care s-au folosit tot ei, cei care acum ne cer solidaritate
(pentru ca nu am vazut pe nimeni altcineva in afara statului venind sa ceara compasiune) pentru a-si umple conturile.

Demagogia si populismul ieftin continua, de acest cont al solidaritatii se vor folosi din plin tot partidele politice in campaniile electorale pentru a ajunge la “cascaval”. Cum? Foarte simplu: cei din opozitia se vor lauda cu donatii generoase provenit din randul membrilor de partid si al oamenilor de afaceri apropiati partiduluin iar cei de la putere se vor folosi de aceleasi argumente plus faptul ca ideea le apartine. Asa, vor cumpara din nou voturile oamenilor si probabil ca vom benificiarii, in continuare, unei clasa politice incompetente in a rezolva problemele societatii pe care o conduce.

Si in final vin si va intreb: donati sau nu donati?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s