Jurnalistul, prostul si televizorul

Posted: June 23, 2010 in Uncategorized

Marea telenovela jurnalistica: cel mai cunoscut jurnalist (dupa spusele unora) ramane arestat.

Dezbateri, multe dezbateri pe tema asta. Dupa ce ieri mai toata presa incerca sa gaseasca o motivatie ascunsa pentru arestarea celui care pana mai ieri il considerau un fel de outlander dar se uita deopotriva cu invidia la el pentru rating, azi mai nou lumea incearca sa ni-l arate asa cum este el: un om de afaceri. A stiut ce sa ii serveasca unui popor in care spiritul de turma, lipsa logicii si a bunului simt lipsesc cu desavarsire: CIRC.

In cadrul dezbaterilor matinale, pe diferite posturi, erau prezentate proprietatile faimosului Diaconescu, prezentate cu un aer penibil de populism. Una din fraze suna cam asa: “detine un bloc de 10 etaje in care ar incapea cu usurinta toti cei care se perinda pe la OTV in cautarea disperata a unei case”.

Acum eu nu inteleg, Diaconescu e obligat sa construiasca pe banii lui locuinte pentru cei care il urmaresc in fiecare seara? Are vreo obligatia fata de cei care ii genereaza nesiliti audienta seara de seara, urmarind circul ieftin? Presa noastra continua sa fie penibila apeland intr-un fel sau altul la aceiasi reteta pe care a aplicat-o cu succes Diaconescu: populismul si grija fata de popor.

Am observat si oamenii care se stransesera aseara in fata tribunalului, oameni care il vad pe acest individ ca pe un erou national si nu ii inteleg pe oamenii aia. In afara de faptul ca le “serveste” circ pe paine in fiecare seara, unde apar tot felul de indivizii care se dau doctori decenti in diferite stiinte cu diplome obtinute la faimoasa Universitate Spiru Haret, tampindu-i pe fata ma intreb: de ce sa speram la ceva mai bun? Asta e societatea romaneasca, asta vrea si drept urmare asta a primit: prostie si circ pentru un popor format in marea lui majoritate de prosti si circari.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s